Для них зупинився час…

З нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в стінах Ізмаїльського державного гуманітарного університету було проведено «ТИХУ» акцію «Для них зупинився час…».

Основним завданням акції було: вшанування тих, хто віддав найголовніше – особисте життя. Continue reading “Для них зупинився час…”

Важлива інформація!!!

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ!

«Звертаємо вашу у вагу на те, що, згідно рекомендацій Міністерства освіти і науки України, з метою убезпечення життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, як превентивний захід перед річницею початку війни росії проти України, Департаментом освіти і науки Одеської ОВА, з 22 до 24 лютого 2023 року, в закладах освіти області всіх типів і форм власності, рекомендовано освітній процес  здійснювати з використанням технологій дистанційного навчання»повідомляє директор Департаменту освіти і науки ОВА Олександр Лончак. Continue reading “Важлива інформація!!!”

«Тиха» акція «Для них зупинився час..»

Кафедра права і соціальної роботи факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності Ізмаїльського державного гуманітарного університету ініціює «тиху» акцію «Для них зупинився час…» із вшанування Героїв Небесної Сотні та усього Небесного воїнства.

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

Забуваючи важливі віхи національної історії – ми втрачаємо свою самобутність як нація. Тому, вважаємо за важливе робити все для того, щоб Героїв Небесної Сотні пам’ятали. Continue reading “«Тиха» акція «Для них зупинився час..»”

Герої не вмирають!

Щорічно 20 лютого Україна вшановує День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013-2014 років. Цей пам’ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської та національної відваги і самовідданості, сили духу й стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

«Герої не вмирають!» – саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів і дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. За цю першу перемогу заплачено велику ціну – понад сто життів. Їх назвали Небесною Сотнею – героїв, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Кожен заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя. І для нас є святим обов’язком гідно вшанувати героїв, щоби ми пам’ятали, хто і за що загинув. Continue reading “Герої не вмирають!”

День Державного Герба України

19 лютого в Україні відзначається День Державного Герба України. Саме цього дня у 1992 році Верховною Радою України було затверджено тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців часів визвольних змагань XX століття.

Герб України має вікову історію. Перші згадки про тризуб зафіксовано ще за часів Київської Русі, який був родовим знаком князів Рюриковичів. Тоді його зображували на монетах, посуді, печатках та настінних розписах. Під знаком Тризуба обороняли Українську Народну Республіку, він був на нагородах і листівках Української повстанської армії, на лацканах піджаків учасників багатотисячних мітингів проти комуністичного тоталітарного режиму наприкінці 80-х років.

Традиційно герб символізує боротьбу за незалежність та любов до рідної землі. Невипадково у зображенні тризуба можна розшифрувати слово «воля». Continue reading “День Державного Герба України”

Від згуртованості усього українського народу залежить добробут та мирне майбутнє України

16 лютого в Україні відзначають День єднання. Це державне свято було встановлено у 2022 році напередодні нападу країни-агресора «з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…», згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022[1].

Зовнішні та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій. Від згуртованості усього українського народу залежить добробут та мирне майбутнє України.

Нехай терпіння, віра та сила духу супроводжують нас на шляху здобуття миру, зміцнення та розвитку нашої держави! Пам’ятаймо, Ми – єдині з півночі на південь, із заходу на схід! Continue reading “Від згуртованості усього українського народу залежить добробут та мирне майбутнє України”