Запрошуємо до «Простору для СЕБЕ»

Мова йде про студію плейбек-театру* «Грані», котра працює щосереди о 18:30 у гуртожитку 1, кімната 100-А. У приміщенні для людей (внутрішньо переміщених осіб, викладачів, студентів, жителів міста), яким необхідна підтримка, організовано затишний простір.

Учасники Студії сповнені різними емоціями: бути «тут і зараз», бути «стомленим», «скуйовдженим», бути «разом», бути у «просторі». Але є те, що об’єднує усіх разом – це бути там, де тебе ПІДТРИМУЮТЬ.

Цікаві парні взаємодії, пропозиції та погодження, або не погодження супроводжуються дитячими емоціями сміху, сліз, бешкетництва. Вправи на відчуття цілісності у команді. Підтримуючий простір. А на останок   гра акторів. Гра  реальних історій реальних людей.

Актори, музичний супровід, кондактор – є все, щоб бути почутим. Continue reading “Запрошуємо до «Простору для СЕБЕ»”

Соціальна робота: за покликом душі

Допоки існуватиме держава,
доти буде існувати соціальна робота.

Саме тому сьогодні в календарі професійних свят є Всесвітній день соціальної роботи (відзначається щорічно третього вівторка березня), який у цьому році відзначають 21 березня.

Науково-педагогічні працівники разом зі здобувачами вищої освіти кафедри права і соціальної роботи взяли участь в онлайн-заході «Нові горизонти соціальної роботи» в межах відзначення Всесвітнього дня соціальної роботи у партнерстві Міністерства соціальної політики України та Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ».

Захід був спрямований на привернення уваги громадськості до соціально значущих питань, насамперед до проблем забезпечення соціальної захищеності найбільш вразливих верств населення та до необхідності надання допомоги людям, які її найбільше потребують. Також особливу увагу було приділено волонтерству. Continue reading “Соціальна робота: за покликом душі”

Про небезпеку субкультур та її загрозу

На виконання листа Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації щодо недопущення проявів агресії, дестабілізаційної поведінки та порушень з боку представників молоді Одещини, критичного ставлення до діяльності неформального молодіжного об’єднання ПВК «Редан» 15 березня було проведено онлайн засідання студентського самоврядування Ізмаїльського державного гуманітарного університету. Continue reading “Про небезпеку субкультур та її загрозу”