День Конституції в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті

«Сила Конституції повністю полягає в рішучості кожного громадянина захищати її. Конституційні права захищені тільки в тому випадку, якщо кожен громадянин вважає своїм обов’язком зробити свій внесок в цей захист»

 (Альберт Ейнштейн)

Щороку на 28 червня припадає День Конституції України. У 2023 році, у 27 річницю свята, кафедра права і соціальної роботи Ізмаїльського державного гуманітарного університету ініціювала онлайн-захід, щодо підвищення правової свідомості та культури науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти різних спеціальностей.

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави та спираючись на багатовікову історію українського державотворення й на світовий досвід, ухвалила Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною та дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Із вступним словом та привітанням зі святом виступив ректор університету Кічук Я.В. Було зазначено, що в умовах повномасштабного вторгнення та активних бойових дій на території нашої країни зростає історична та суспільна значущість викладених у Конституції положень, кожен українець незалежно від віку, статі та соціального статусу став учасником боротьби нашого народу за власну незалежність, недоторканість та непорушність прав, зафіксованих в Основному Законі країни. Continue reading “День Конституції в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті”