Програма «HELP (освіта в галузі прав людини для юристів): можливості для вищих навчальних закладів»

У квітні поточного року в рамках Проєкту Ради Європи «Human rights education for legal professionals» відбулась презентація онлайн-курсів на платформі HELP (освіта в галузі прав людини для юристів).

Програма HELP – основна освітня програма Ради Європи для юристів, метою якого є навчання нинішніх, а також майбутніх суддів, адвокатів та прокурорів щодо європейських стандартів у галузі прав людини.

Програма забезпечує високоякісне професійне й університетське навчання в галузі прав людини через онлайн-курси щодо ЄКПЛ, судових рішень Європейського суду з прав людини, переглянутої соціальної хартії та інших ключових інструментів Ради Європи (конвенцій та м’якого права), а також з 2015 року права Європейського Союзу та судових рішень Суду справедливості ЄС коли доречно.

Цього року викладачі кафедри права і соціальної роботи долучились до презентації Програми з метою подальшого використання у підготовці майбутніх бакалаврів права. Continue reading “Програма «HELP (освіта в галузі прав людини для юристів): можливості для вищих навчальних закладів»”